Dania dnia

Codziennie zmienna karta

Zupy

W asortymencie około 20 różnych zup- codziennie 2 świeże, w każdą sobotę żurek staropolski z jajkiem robiony na własnym zakwasie, w każdą niedzielę rosół z makaronem własnej roboty, poza tym pomidorowa z makaronem lub ryżem, kapuśniak, ogórkowa, szczawiowa, grochowa, barszcz ukraiński, wiejska, fasolowa, botwinka z jajkiem, jarzynowa, kalafiorowa, brokułowa, cebulowa, gulaszowa, barszcz biały, barszcz czysty z krokietem, pieczarkowa, grzybowa z makaronem i inne. Codziennie Flaki wołowe z pieczywem.

Drugie dania

Piątki zawsze pierogi ruskie ze swojskiego twarogu, w soboty golonka po bawarsku w sosie piwnym, w niedziele kluski śląskie i wiele dań w sosie jak np. polędwiczki wieprzowe z prawdziwkami, zraz wołowy, pieczeń cielęca, żeberka, udo z indyka. W tygodniu codziennie inne danie jarskie np. naleśniki z serem, ryż zapiekany z jabłkami, makarony z sezonowymi owocami, knedle ze śliwkami, pierogi leniwe i wiele, wiele innych dań z tradycyjnej kuchni domowej.

Surówki i sałatki

W karcie znajdziecie w zależności od sezonu m.in.: kapustę zasmażaną, kalafior gotowany, buraczki zasmażane, brukselkę, fasolkę szparagową, szpinak, warzywa z patelni, ogórki małosolne. Surówki z pora,selera, młodej kapusty, wielowarzywna, rzepa, rzodkiew itp.